Ydock 33

studio aan het IJ

Het Ydock is een in 2011 aangeplempt schiereiland in het IJ achter het Centraal Station in Amsterdam. De opdrachtgevers, een arts en een kunstenaar, kochten hier een appartement met uitzicht over het IJ. Zij wilden dat het appartement als een studio zou ogen. De toegepaste materialen zijn daarom eenvoudig gehouden.
Het ontwerp omvat het gehele vaste interieur. Het interieurontwerp ‘verkleedt’ de enigzins saaie plattegrond en vergroot de ruimtelijkheid van het relatief kleine appartement. Het nieuwe interieur schept plekken binnen ten opzichte van het weidse buiten van het IJ.
Vanaf de voordeur is zicht op het water. De ‘hall’ is tegelijkertijd garderobe en bibliotheek. Halverwege is het kruispunt met de galerij. Hier is de hall ook afsluitbaar met een schuifdeur om een extra kamer te creĆ«ren. De lange galerij ontsluit alle ruimtes. Een spiegel aan het einde verdubbelt de lengte.

Project info

Ydock 33
Amsterdam
Interieur
2011-2013
in opdracht van particulier
(foto’s Bram Vreugdenhil)

Downloads

Meer