Villa l'Escala

tussen haard en horizon

Het huis is ontworpen als weekendhuis voor een Nederlander die in Barcelona woont. De kavel bevindt zich op een met pijnbomen bebost heuveltje, op een steenworp afstand van de zee, net buiten l’Escala.
De kavel heeft een hoogteverschil van 10 meter. De entree is bovenaan de kavel. Een flauwe trap leidt naar de patio met de voordeur. Het huis vouwt zich om de patio heen. Trappen omlaag verbinden de patio met de tuin. Vanuit het huis leidt een buitentrap omhoog tot het dakterras.
Het huis heeft open en besloten plekken en een verrassende ruimtelijkheid. De gebruikte materialen zijn eerlijk: de kozijnen zijn van hout, de gevels zijn bekleed met de gele steen die bij het uitgraven van de locatie gewonnen is. De betonnen vloeren en plafonds zijn in het zicht gelaten.
Aan de horizon kan je vanuit het huis de besneeuwde toppen van de Pyreneeën zien.

Het project is in 2020 gepubliceerd in Arquitectura y Diseño. Click hieronder:
Una casa moderna de piedra y hormigón en el ampurdán con interiores vintage (arquitecturaydiseno.es)

Zie ook video onderaan.

Project info

Villa l’Escala
Costa Brava, Spanje
woonhuis
2008-2014
in opdracht van particulier
in samenwerking met BE+R arquitectes, Esparreguera
(foto’s Luuk Kramer)

Downloads

Meer