Palestrina

Voor een stel met jonge kinderen in de concertgebouwbuurt in Amsterdam is de bel-etage en het souterrain verbouwd. Door een strategische plaatsing van keuken en kasten wordt de ruimte in het huis nu optimaal gebruikt. De keuken en kasten zijn op maat ontworpen.

Project info

Palestrina
Palestrinastraat, Amsterdam
verbouwing woonhuis en interieur
2006-2007
in opdracht van particulier

Het souterrain en de bel-etage waren weinig bruikbaar ingedeeld. Ze werden gekenmerkt door een overdaad aan verkeersruimte. Door een strategische plaatsing van keuken en kasten is voorzien in een betere indeling. Het ontwerp transformeert de hal tot keuken. De wand naar de woonkamer is doorgebroken en het kookeiland is de woonkamer ingeschoven. De woonkamer en keuken worden hierdoor op elkaar betrokken. De keuken vormt het middelpunt van het huis.
In het souterrain is in de ruimte een kastenblok toegevoegd dat met veel laden en deuren rondom toegankelijk is. In een verlichte kast vinden alle schoenen een plek.

Meer