Mas Duaner

Boerderij en voedselbos -in wording

De opdrachtgever woont al jaren in Catalonie. Hij is levensgenieter en ondernemer in Spanje. Voor zijn nieuwste project heeft hij bij l’Escala een oude stenen boerderij (een Mas) gekocht met 3 hectare grond. Hij gaat er met zijn gezin wonen en een voedselbos planten. De boerderij wordt verbouwd en voorzien van installaties -off the grid. In het huis gaat hij wonen en in de schuur komen vier vakantieappartementen. De appartementen hebben allemaal een eigen terrasje en kunnen gebruik maken van de proefkeuken in het huis.

De Mas is ons derde project in Spanje met dezelfde opdrachtgever, na de huizen in l’Escala en Barcelona.

We hebben voor de Mas niet alleen het huis met de appartementen ontworpen, maar ook de bijgebouwen, de tuin en het voedselbos. Op het terrein komt een moestuin met kas, een kruidentuin, een cactustuin, een natuurzwembad, een buitenkeuken, een parkeerplaats met afdak en zonnepanelen voor de gasten, een boomgaard, een doolhof, een paar weiden voor geiten, ezels en kippen én een voedselbos waar je niet alleen kan plukken, maar ook kan wandelen. Het is zo ontworpen dat er tijdens je wandeling steeds nieuwe perspectieven ontstaan en je verschillende routes kan nemen zodat je niet snel uitgekeken bent.

Het huis en de schuur gaan samen met de te realiseren tuin en het voedselbos een mooie plek maken voor een gezond, vol en zelfvoorzienend leven.

Project info

l’Escala, Catalonië Spanje
Woonhuis, vakantieappartementen, tuin, voedselbos
2021-
i.o.v. particulier

Meer