Atelierwoningen Kunstfort Vijfhuizen

Onvoorwaardelijk hout

Het fort Vijfhuizen is verbouwd tot Kunstfort. Ernaast is een reeks atelierwoningen voor kunstenaars ontworpen. De ateliers zijn gebaseerd op een ‘landelijke loft’, de schuur. De huizen hebben een houten skelet waarbinnen een vrije invulling van programma, wanden en vloeren mogelijk is. Elke bewoner heeft een huis op maat.
De gevels, de balkons en de kozijnen zijn van onbehandeld hout. Door veroudering ontstaat een karaktervol grijs patina dat zich in kleur verhoudt tot het verweerde beton van het fort.
Recentelijk diende het project als voorbeeld voor stikstofarm en biobased bouwen. Het project is in een aantal vakbladen gepubliceerd.

Project info

Atelierwoningen Kunstfort Vijfhuizen
Vijfhuizen, Haarlemmermeer
18 woningen
2001-2005
iov. Stichting Kunstfort Vijfhuizen
(foto’s Peter Cuypers)

Downloads

Meer