Woonhuis Barcelona

van werkplaats naar woonhuis met studio

In de binnenstad van Barcelona hebben we een werkplaats verbouwd tot een woonhuis met studio. De werkplaats was 6 meter hoog, waardoor het mogelijk was om twee verdiepingen in het bestaande gebouw te maken.
Aan de straatzijde ligt de studio in een dubbelhoge ruimte. Een brede trap verbindt de studio met de woonkamer en keuken aan de achterzijde. Deze zijn gelegen aan de achtergevel, die zich opent zich naar het terras in het binnenterrein. Onder de keuken en onder het terras liggen de slaapkamers. Deze krijgen via twee lichthoven daglicht.

Lange zichtlijnen scheppen ruimtelijkheid in de diepe dubbelhoge ruimte

Lange zichtlijnen scheppen ruimtelijkheid in de diepe dubbelhoge ruimte

Project info

Barcelona
Gracia, Barcelona, Spanje
woonhuis en studio
2011-2013
in opdracht van particulier
in samenwerking met Juanola & de Miguel Arquitectes, Barcelona
(foto’s Luuk Kramer)

Meer